Kan man røre ved et spøgelse?

Har du prøvet at udfordre dig selv omkring spøgelser?
 
Har du prøvet at røre ved et spøgelse, eller det tør du måske ikke?
 
Nej, jeg tænker ikke på de spøgelser, som nogle har hørt og set i forskellige gamle huse.
 
Jeg tænker på helt andre spøgelser, som slet ikke kan høres eller ses.
 
Det er spøgelser, som er en del af tilværelsen for rigtig mange mennesker, og som fylder rigtig meget af deres liv.
 
Hvis jeg ser det hele fra en helt anden vinkel, så kan jeg spørge dig, om du ofte bruger ordene “ikke”, “intet” og “aldrig” i forbindelse med beskrivelser af dig selv.
 
Der kan være, at du siger eller tænker:
 
• Jeg kan ikke finde ud af noget
• Jeg er ikke køn
• Jeg er ikke klog
• Jeg ved intet …
• Jeg tør aldrig …
• Jeg har aldrig …
• Ingen vil se og høre på mig
• Hvorfor får jeg aldrig en …
 
Sætninger, som du bruger når du beskriver dig selv, og som indeholder nogle af disse kraftige negative ord, gavner slet ikke dit selvværd. Ordene og udtrykkene fastholder dig i denne tro.
 
Jeg ser sådanne negative ord som en form for spøgelser.
 
Det er muligt, at du har hørt andre beskrive dig med disse ord, og du tror måske også selv på ordene.
 
Jeg bryder mig slet ikke om ordene “ikke”, “intet” og “aldrig”, når de er med til at beskrive et menneske som værdiløs og ligegyldig.
 
Jeg ser det lidt som en sport at udfordre sådanne negative påstande.
 
Mange gange har jeg hørt personer sige, at de ikke kan lave mad eller bage en kage. Ofte har jeg sagt til dem, at det tror jeg ikke på, for de kan, hvis de vil.
 
Hvis jeg stod ved siden af de pågældende personer, og vi sammen gennemgik en opskrift på en kage, så garanterer jeg, at selvfølgelig kan de bage en kage. Det behøver ikke nødvendigvis være en meget svær opskrift, som kræver et helt særligt håndelag og stor erfaring, men langt de fleste opskrifter er yderst lette at lave.
 
Hvis du ikke kan se dig selv gøre et eller andet eller kunne sige noget, så er det min opfattelse, at du ser på det forkerte hos dig selv.
 
I stedet for at se på, hvad du ikke gør / ikke siger / ikke kan, så ret i stedet for dit fokus på, hvad du rent faktisk gør, siger og kan.
 
Har du måske lagt mærke til, hvor god du er til eksempelvis:
 
• at passe og pleje dig selv, dine venner og familie og skabe hygge i dit hjem
• at passe dine studier og/eller arbejde
• at nyde lækkert mad, musik og naturen.
 
Evner du nogle af disse punkter og andre lignende områder, så er det efter min opfattelse meget positive tegn på, at du også evner at se positive sider af dig.
 
Prøv at øve dig i at se alle de fine og flotte ting og handlinger, som du dagligt udfører. Du laver masser af handlinger, som du i det daglige slet ikke tænker på.
 
Det er som at plukke smukke og farverige blomster, når du samler på alle de positive ting i dit liv. Jo flere blomster du samler, des mindre vil du tænke på de ting, som du måske ikke er så god til, eller måske ikke kan.
 
Hvis du tør udfordre spøgelserne omkring dig selv, så kan det ændre opfattelsen af dig selv, og dermed fra lavt selvværd til det modsatte.
 
Prøv at røre ved de spøgelser, som du har plantet forskellige steder i din tilværelse. Måske er det kun et tankespil inde i dit hoved, som du har bygget op om dig selv.
 
Vil du kunne:
 
• Bygge et badeværelse op fra ingenting i din bolig. Eksempelvis ved at udvide et lille toilet med halvdelen af en forgang, og dermed flytte døre og bygge mure, sætte fliser op. Dermed også at forbinde kloakrør og afløbsrør i forbindelse med opstilling af et toilet og håndvask
• Opsætte et nyt køkken
• Fjerne eksisterende værelser i et loftrum, isolere loftrummet og bygge helt nye værelser op, herunder opsætning af gavlvindue og tagvindue.
 
Hvis du aldrig har prøvet det, så vil du sige, at det vil være fuldstændig umuligt.
 
Hvis jeg så siger, at det kan du sagtens, hvis jeg står ved siden af dig, så vil du fortsat ikke tro mig.
 
Jeg er en kontormand og ikke håndværksuddannet, men jeg har rent faktisk selv lavet samtlige af disse ombygninger, og helt uden at have prøvet det før. Eneste fysiske hjælp var, at en elektriker og en vvs-mand lavede arbejdet på deres respektive fagområde.
 
Vil du så tro mig, og mener du, at jeg er anderledes end dig?
 
Før jeg begyndte ombygningerne kunne jeg ikke mere end dig. Jeg havde eksempelvis aldrig sat en flise op på en væg, så klinker og fliser på gulv og vægge i badeværelset var min debut.
 
Ved at kaste mig ud i det, så lærte jeg, at jeg rent faktisk sagtens kunne gøre det, og dermed havde jeg fuldstændig fjernet et spøgelse, som jeg havde om mig selv. For mig var det alene et spørgsmål om at ville udfordre mig selv.
 
Hvad er din holdning så nu omkring dig selv og dine spøgelser? Er der nogle af dem, som du vil udfordre?
 
Skal jeg holde dig i hånden, når du prøver at røre ved dine spøgelser, så du kan blive frigjort fra dem.

Skriv et svar